Bankacılık Meslek Elemanı

bankacilikBANKACILIK MESLEK ELEMANI

Bankaların ve finans kuruluşlarının para kaynaklarıyla ilgili bölümlerinde çalışan kişidir.

BANKACILIK MESLEK ELEMANI GÖREVİ

  • Müşterilerin istekleri doğrultusunda, müşterilere banka hesabı açar ve hesabı kapatır, hesaplarla ilgili çeşitli işlemleri gerçekleştirir.
  • Senet tahsili ve ıskontosuyla ilgili işlemleri, hesaplar arası para transferi gibi işlemleri yapar.
  • İthalat ve ihracat konusunda aracılık işlemlerini gerçekleştirir.
  • Emanet kabul ve yabancı para alım satım işlemlerini yapar.
  • Kredi isteklerini değerlendirmenin yanında, çek ve akreditif muameleleri yapar.
  • Kefalet ve teminat mektubu verir.
  • Müşterilere finansal konularda ve kredi konularında danışmanlık yapar.
  • Banka müşterisi iş adamlarına seyahat çeki ve kredi kartı düzenlemeleriyle ilgili işlemleri gerçekleştirir.
  • Sosyal Sigortalar Kurumu primi, Bağkur, elektrik, su, doğalgaz faturaları ve ev kirası ödeme işlemlerini gerçekleştirir.

BANKACILIK MESLEK ELEMANI ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Meslek çalışanları büro ortamında görevlerini yerine getirirler. Çalışma ortamları ise son derece temiz, aydınlık ve güvenlidir. İş arkadaşlarıyla ve müşterilerle sürekli diyalog içerisindedir.

BANKACILIK MESLEK ELEMANI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Bankacılık Meslek Elamanları; kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finansla uğraşan aracı kurumlarda, sigorta şirketlerinde, bilgi işlem merkezlerinde, değişik sektörlerin muhasebe bölümlerinde, finans kuruluşlarında çalışabilirler. Ekonomi dünyası sonsuza dek süreceği için mesleğin önü açıktır. Kendini yetiştiren, dürüst ve çalışkan kişilerin iş bulma olanakları yüksektir.

BANKACILIK MESLEK ELEMANI NE KADAR KAZANIR

Bankacılık Meslek Elemanları asgari ücretin 3 – 4 katı civarında aylık maaş alabilmektedir. Öğrenim süresi boyunca herhangi bir kazançları yoktur. Ancak Kredi Yurtlar Kurumu’ndan ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan Burs – Kredi başvurusunda bulanabilirler.

BANKACILIK MESLEK ELEMANI NASIL OLUNUR

Meslek eğitimi üniversitelerin meslek yüksekokullarından “Bankacılık” ya da “Bankacılık ve Sigortacılık” bölümlerinde verilmektedir. Meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş başvurusunda bulunabilirler. Diğer lise mezunları ise üniversite sınavına girdikten sonra EA-1 bölümünden yeterli puanı almaları halinde bu bölümü tercih edebilirler.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Besicilik Teknikeri

BESİCİLİK TEKNİKERİ Büyükbaş veya küçükbaş hayvanlardan en üst düzeyde verim elde edebilmek için, hayvanların tekniklere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger