Dizel Motorları, Yakıt Pompası Ve Enjektör Meslek Elemanı

DİZEL MOTORLARI, YAKIT POMPASI VE ENJEKTÖR MESLEK ELEMANI

Dizel motorların yakıt sisteminde yer alan; yakıt pompası, enjektör vb. araçların bakım, kontrol, ayar ve tamir işlemlerini yapan kişidir.

DİZEL MOTORLARI, YAKIT POMPASI VE ENJEKTÖR MESLEK ELEMANI GÖREVİ

  • Arızaların nedenlerini ve ana noktasını belirlemek için, yakıt sistemi üzerindeki normal olmayan olay ve hareketleri inceler, belirler.
  • Sistem üzerinde bulunan parçaları kontrol eder.
  • Sistem üzerinde bulunan; yakıt pompası, besleme pompası, enjektör, regülatör, gösterge, yakıt depoları gibi yardımcı parçalardaki arızalanmış, bozulmuş ve iş görmez hale gelmiş parçaları değiştirir.
  • Parçaların değişiminden sonra gerekli motor ayarlarını yapar.
  • Yapacağı iş için gerekli malzemeyi temin eder ve maliyetini hesaplar.

DİZEL MOTORLARI, YAKIT POMPASI VE ENJEKTÖR MESLEK ELEMANI ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Meslek elemanları tamir atölyelerinde veya araba yedek parçaları üreten fabrikalarda çalışabilirler. Çalışma ortamları kirli ve yağlıdır. Görevlerini yerine getirirken uzun süre ayakta durma, eğilme, diz çökme gibi davranışlar göstermeleri gerekebilir.

DİZEL MOTORLARI, YAKIT POMPASI VE ENJEKTÖR MESLEK ELEMANI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Meslek elemanlar araç tamir ve bakım servislerinde, yedek parça üreten işletmelerde, motorlu taşıt imal eden işletmelerde, küçük araç tamir ve bakım atölyelerinde çalışabilirler. Özellik ota sanayi ve oto yan sanayinin gelişmiş olduğu bölgelerde iş bulma olanakları daha fazladır. Usta unvanını alan, gerekli sermaye ve deneyime sahip kişiler kendi iş yerlerini de açabilirler.

DİZEL MOTORLARI, YAKIT POMPASI VE ENJEKTÖR MESLEK ELEMANI NE KADAR KAZANIR

Meslek elemanları ilk işe başlamaları halinde asgari ücretin 2 katı civarında bir maaş alırlar. Kendi iş yerini açan ustaların kazandıkları ücret ise daha üst seviyelere ulaşabilmektedir.

DİZEL MOTORLARI, YAKIT POMPASI VE ENJEKTÖR MESLEK ELEMANI NASIL OLUNUR

Yeterli müracaat olması durumunda mesleğin eğitimi, tüm mesleki eğitim merkezlerinde ve çıraklık meslek okullarında verilmektedir. Çıraklık eğitimine başvurabilmek için; 14 yaşını doldurmuş olmak, 19 yaşından gün almamış olmak, en az ilköğretim mezunu olmak ve sağlık yönünden bu mesleği yapabilmeye elverişli olmak gerekmektedir. İlköğretim mezunları için mesleğin eğitim süresi 2 yıl, lise veya dengi okul mezunları içinse 1 yıldır.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Dokümantasyon Ve Enformasyon Elemanı

DOKÜMANTASYON VE ENFORMASYON ELEMANI Herhangi bir bilgiye en hızlı, en doğru ve en ekonomik şekilde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger