Patoloji Laboratuvar Teknikeri

Laboratuvar-TeknisyeniPATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKERİ

Laboratuvar ortamında doku ve vücut sıvılarının mikroskobik incelemesini yapan kişidir.

PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKERİ GÖREVİ

  • Su banyosu işleminin kesit için hazırlar.
  • Otomatik veya manuel doku takibini gerçekleştirir.
  • Farklı özelliklerdeki dokuları bloklayarak kesit alım işlemini gerçekleştirir.
  • Elde ettiği kesitlere boyama işlemini uygular.
  • Mevcut doku örneklerini mikroskopta inceleyerek, normal ve normal olmayan hücrelerin ayrımını yapar.
  • İncelemenin sonunda deney, test ve analiz bulgularını rapor eder.
  • Deney için kullandığı laboratuvar araç gereçlerini dezenfekte ederek temizler.

PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKERİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Patoloji laboratuvar teknikerleri genellikle kapalı ortam olan laboratuvarlarda çalışırlar. Çalışma esnasında kimyasal madde buharlaşması ve enfeksiyon kapma olasılığı vardır. Çalışıma sırasında laborantlar, meslektaşları ve diğer çalışanlar ile sürekli iletişim halindedirler.

PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKERİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Teknikerler; üniversite, devlet ve özel hastanelerin patoloji laboratuvarlarında, Adli Tıp Kurumu Patoloji Laboratuvarlarında, özel patoloji laboratuvarlarında ve moleküler patoloji laboratuvarlarında çalışabilme imkânına sahiptirler. Patoloji günümüzde yeni yeni gelişen bir bilim dalıdır. Hastalıkların tanısında patolojik tanı önemli bir yer teşkil etmektedir. Ülkemizde patolojik alanda uzmanlık yapmak isteyen doktor adayları gün geçtikçe artmaktadır. Bu da doğal olarak tekniker ihtiyacını da arttıracaktır.

PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKERİ NE KADAR KAZANIR

Kamu kurum ve kuruluşlarında göreve başlayan teknikerler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun Sağlık Hizmetleri Sınıfında çalışanların aldığı zam ve tazminatlardan yararlanırlar. Özel sektörde işe başlayan teknikerler ise asgari ücretin 2 veya 3 katı arasında değişen bir ücret alırlar.

PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKERİ NASIL OLUNUR

Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, üniversitelerin sağlık hizmetleri meslek yüksekokuluna bağlı olan “Patoloji Laboratuvar Teknikleri” bölümünü tercih ederek 2 yıllık bir ön lisans eğitimi alabilirler.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Anestezi Teknikeri

ANESTEZİ TEKNİKERİ Ameliyattan önce hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin talimatına göre uygulayan ve …

2 yorum

  1. dikey geçiş sınavı?

    • “patoloji laboratuvar” ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarılı oldukları takdirde Biyoloji, Hemşirelik, Hemşirelik Sağlık Hizmetleri lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger