Ziraat Mühendisi

ziraat-muhendisiZİRAAT MÜHENDİSİ

Bitkisel (tarla- bahçe bitkileri) ve hayvansal üretimin ( büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştirme, arıcılık, yemler ve hayvan besleme, genetik ve biyometri) yanında tarımsal biyoteknoloji, kültürteknik, tarım makinaları, toprak bilimi, bitki besleme, tarım teknolojisi, bitki koruma ve biyogaz enerji üretimi gibi alanlarda çalışan mühendislik dalıdır.

ZİRAAT MÜHENDİSİ GÖREVİ

  • Çalışmakta olduğu yörenin toprak analizini gerçekleştirir.
  • Toprağın daha verimli kullanılabilmesi için önlemler alır.
  • Bitki veya fidanların yetişebilmesi için uygun toprağı belirler.
  • Fidanların dikilmesi, gübrelenmesi, ilaçlanması ve ürünün toplanması ile ilgili zaman ve yöntemleri belirler.
  • Bitkilerin veya ağaçların hastalık ve zararlardan korunması, türlerinin iyileşmesi ve verimliliğin artması için araştırmalarda bulunur.

ZİRAAT MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Ziraat mühendisleri büro, laboratuvar, fabrika gibi kapalı alanlarda çalışabildikleri gibi açık arazide de çalışabilirler. Arazide çalışırken sıcak, soğuk, tozlu veya çamurlu bir ortamda bulunabilirler. Çalışmaları esnasında çiftçiler, ziraat teknisyenleri ve meslektaşları ile iletişim halindedirler.

ZİRAAT MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Ziraat mühendisleri Tarım ve Köy işleri Bakanlığı, Çevre ve orman Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca fidancılık, seracılık, yem fabrikaları, tarım ilaçları ile ilgili firmalar ve süt fabrikaları, su ürünleri yetiştirme gibi özel sektörde de çalışabilme imkânına sahiptirler. Bunların dışında kendini iyi yetiştirmiş ve girişimcilik ruhuna sahip mühendisler kendi çiftliklerini kurarak bağımsız olarak da çalışabilirler.

ZİRAAT MÜHENDİSİ NE KADAR KAZANIR

Kamu sektöründe çalışan ziraat mühendisi, teknik hizmetler sınıfının 8/1 derece ve kademesine göre maaş alır. Bu tutarda yaklaşık olarak günümüz asgari ücretin 3 katına tekabül etmektedir.

ZİRAAT MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR

Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, üniversitelerin mühendislik fakültelerine bağlı olan “Ziraat Mühendisliği” bölümü tercih ederek 4 yıllık bir lisans eğitimi alırlar.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

At Antrenörü

AT ANTRENÖRÜ Atın beslenmesi, idmanı, bakımı, hijyeni ve resmi kayıtlarından sorumlu olan, ata yarış eğitimi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger