Kimya Mühendisi

kimya-muhendisiKİMYA MÜHENDİSİ

Kimyasal madde üretimi gerçekleştiren veya kimyasal madde yardımıyla üretim yapan tesislerin tasarlanması, kurulması ve işletilmesi alanlarında çalışan kişidir.

KİMYA MÜHENDİSİ GÖREVİ

  • Maddelerin birleşimlerini, molekül ağırlıklarını ve maddelerde elektrik, ısıtma gibi etkiler karşısında meydana gelebilecek olan değişimleri inceler.
  • Belirli bir kimyasal maddeyi en uygun şekilde üretmek için kurulacak olan işletmenin projesini hazırlar.
  • Kurulacak olan tesisin gerekli araç ve gereç tipini belirler.
  • Tesisin verimli bir şekilde çalışabilmesi için üretim aşamasında ürünün kalite kontrol işlemini gerçekleştirir.
  • İşletmenin kuruluşunu denetler.
  • İşletmede üretilecek olan kimyasal maddelerin üretim yöntemlerini ve ayrıntılarını inceler.

KİMYA MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Kimya mühendisleri genellikle laboratuvar ortamında çalışırlar. Ancak zaman zaman kimyasal üretim yapan tesislere de gidebilirler. Proje mühendisi olarak çalışanlar görevlerini bürolarda, işletme mühendisi olarak çalışanlar ise işletme alanında görev yaparlar. Laboratuvarlardaki çalışma ortamı kokulu, sakin, sıcak ve hijyeniktir. Tesislerde ise çalışma ortamı gürültülü ve tozludur. Kimya mühendisleri çalışma esnasında laboratuvar teknisyenleri, biyokimyacılar, kimyagerler ve diğer çalışanlar ile etkileşim halindedirler.

KİMYA MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Kimya mühendisleri, endüstriyel tesisler, laboratuvar ve kimyasal alanda akla gelen çimento, seramik, ilaç, tekstil, cam, gübre, lastik vb. gibi her sektörde çalışma imkânına sahiptirler.

KİMYA MÜHENDİSİ NE KADAR KAZANIR

Kamu kuruluşlarında çalışan mühendisler teknik hizmetler sınıfına göre maaş alırlar. Göreve yeni başlayan bir kimya mühendisinin maaşı asgari ücretin 3-4 katı şeklindedir. Özel sektörde ise kazanılan ücret çalışılan işyeri ve kişinin deneyimine göre değişiklik göstermektedir.

KİMYA MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR

Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, üniversitelerin mühendislik fakültelerine bağlı olan “Kimya Mühendisliği” bölümünü tercih ederek 4 yıllık bir lisans eğitimi alırlar.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Kabin Memuru

KABİN MEMURU Uçaktaki yolculara hizmet eden, onların rahatını ve güvenliğini sağlamaya çalışan kişidir. KABİN MEMURU …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger