DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalıştığı eğitim kurumlarında, öğrencilere din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili eğitim veren kişidir.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ GÖREVİ
- Ders vereceği öğrencilerin düzeyine uygun bir çalışma planı yapar.
- Kendisine ayrılan ders saatlerinde planladığı çalışma doğrultusunda öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve becerilerini kazandırır.
- Öğrencilerin başarılarını değerlendirerek başarılarını arttırıcı önlemler alır.
- Alanı ile ilgili gelişmeleri yakından takip eder, ihtiyaçları saptar ve bunların öğretim programlarına yansıtılması için önerilerde bulunur.
- Nöbetçi olduğu günlerde okulun düzen ve disiplinini sağlar.
- Sınıf öğretmeni olması halinde öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni sınıfta görev yaparlar. Çalışma ortamları biraz tozlu ve gürültülü olabilmektedir. Görevlerini genellikle ayakta yürütürler.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışabilirler.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ NE KADAR KAZANIR
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri göreve başlamaları halinde 9. derecenin 1. kademesine göre maaş alırlar. Ayrıca her yıl tüm öğretmenlere verilen eğitim-öğretim tazminatından da faydalanırlar.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlı olan “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği” bölümünü tercih ederek 4 yıllık bir lisans eğitimi alırlar.
Üniversitelerin “İlahiyat” bölümünü tercih eden adaylar 4 yıllık bir lisans eğitiminin ardından, MEB ve YÖK’ün ortaklaşa yürüttüğü “Pedagojik Formasyon” eğitim programına katılmaları ve başarılı olmaları halinde öğretmenlik yapabilirler.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.