Çalıştığı eğitim kurumunda Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen program doğrultusunda öğrencilere kimya ile ilgili eğitim veren kişidir.
KİMYA ÖĞRETMENİ GÖREVİ
- Eğitim vereceği öğrencilerin düzeyine uygun bir çalışma programı hazırlar.
- Öğrencilerin başarılarını değerlendirerek başarıyı arttırıcı önlemler alır.
- Eğitici kol çalışmalarında görev alır ve öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler.
- Nöbetçi olduğu günlerde okulun düzen ve disiplinini sağlar.
- Sınıf öğretmeni olması halinde öğrencilerin alan ve ders seçiminde yardımcı olur.
KİMYA ÖĞRETMENİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Kimya öğretmenleri genellikle kapalı ortamlarda, sınıf ve laboratuvarlarda görev yaparlar. Çalışma ortamları kimyasal madde kokulu, tozlu ve gürültülü olabilmektedir. Görevlerini genellikle ayakta yürütürler.
KİMYA ÖĞRETMENİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Kimya öğretmenleri genellikle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları olan okul ve dershanelerde çalışmaktadırlar.
KİMYA ÖĞRETMENİ NE KADAR KAZANIR
Kimya öğretmenliği bölümünü ilk beş tercihinde bulunduran ve bu bölüme yerleşen adaylardan belirli sayıda olanlara Milli Eğitim Bakanlığınca burs verilmektedir. Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu müdürlüğünce de öğrencilere burs veya kredi desteği verilmektedir.
Meslek eğitimi tamamlayan ve öğretmen olarak atananlar 9. derecenin 1. kademesinde belirtilen miktara göre maaş alırlar. Ayrıca öğretmenler her yıl öğretim yılı başında eğitim öğretim tazminatı alırlar.
KİMYA ÖĞRETMENİ NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan öğrenciler, üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde bulunan “Kimya Öğretmenliği” bölümünü tercih ederek 4 yıllık bir lisans eğitimi alırlar.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.