Uzay ve hava araçlarının tasarımını ve yapımını gerçekleştiren, bu araçların uzaya yollanması ve araçların belli merkezlerden izlenmesi, uzay araçlarıyla haberleşmeyi ve diğer işleri gerçekleştiren kişilerdir.
UZAY MÜHENDİSİ GÖREVLERİ
- Askeri ve sivil kuruluşlarda görev alan mühendisler uzay araçları ve uzaya fırlatılacak yörüngeler üzerinde araştırmalar gerçekleştirir. Uydularla haberleşmeyi sağlar.
- Yapay zekayı geliştirmek, robot projesi ve danışmanlığı yapmak.
- Gerçek ve paralel zamanda veri işlemek, uydu dinamiği kontrolünü sağlamak.
- Lazerle ölçüm yapar ve araçları izler.
UZAY MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Genel olarak sivil ve askeri kuruluşlarda çalışan Uzay Mühendisleri, uydu yer istasyonlarında, akademik eğitim kurumlarında, uzay ve bilgi teknolojileri laboratuvarlarında, temiz bir ortamda görev yaparlar. Araştırma bölümünde ise genel olarak sayısal verileri üzerinde faaliyet gösterirler.
UZAY MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Askeri kuruluşlar, üniversitelerin uydu yer istasyonlarında, uzay bilgi teknoloji laboratuvarlarında, ASELSAN, TUBİTAK, ROKETSAN, Marmara Araştırma Enstitüsü ve diğer ileri teknoloji kullanan firmalarda çalışma imkanı bulabilirler.
UZAY MÜHENDİSİ NE KADAR KAZANIR
Öğrenim süresi boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlara Burs – Kredi başvurusunda bulunabilirler. Meslek hayatına girdikten sonra kamuda çalışan mühendisler, çalıştıkları kurumun statüsüne bağlı olarak teknik hizmetler sınıfından maaş alırlar. Devletin belirlediği zam oranına göre ise maaşlarda artış olmaktadır. Özel şirketlerde ise şirketlerin politikasına göre maaş ücretleri de değişiklik göstermektedir.
UZAY MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR
Bu mesleğe sahip olabilmek için üniversite sınavına girmiş olmanız ve SAYISAL puanınız iyi olmalıdır. Daha sonrasında yeterli puanı aldıktan sonra tercihlerinizi yapabilirsiniz. Eğitim süresi 4 yıldır, fakat yabancı dil hazırlık sınıfı okuyanlar için bu süre 5’e çıkmaktadır.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.