İnternetten Para Kazanma
Facebooktan para kazanma

Facebook ile İnternetten Çok Para Kazanma

Merhaba,

Bu makalede sizlere ”internetten para kazanmanın yolları” adlı yolculuğumuzda ilk adımdan başlamak istiyorum. Yolculuk dedim, zira “kolay para kazanmanın yolları” upuzun bir macera ve sayısız yöntemi var. Bunlardan belki de en kolayı ise “internetten üzerinden para kazanmak”.

Eğer siz de “ek iş” yaparak para kazanmak istiyorum diyenlerdenseniz, bunca zamandır para kazanmanın yollarını aradım ancak bir türlü bulamadım diyorsanız blogumu  takip etmenizi öneririm. Zira sadece internetten para kazanma yöntemlerini değil, hemen her türlü ek iş ve para kazanma yöntemlerini paylaşacağım.

Ve taahhüt ediyorum ki, internette ki diğer bir çok site gibi geçiştirme bilgiler değil doyurucu bilgiler bulacaksanız.

O halde başlayalım…

İçerik Başlıkları

Facebook ve  Para Kazanma

İçimizde Facebook hesabı olmayan var mı? Yok di mi? Olmayanı ayıplıyorlar çünkü. 🙂

İşin şakası bir yana, hemen herkesin kullandığı, kullanıcı sayısı milyonları çoktan aşmış bir platformdan bahsediyoruz.

Şahsen ben Facebook’ u aktif kullanmama rağmen (sitelerimden ötürü) kişisel kullanımım sıfıra yakındır. Bunun için de geçerli sebeplerim var elbet. Örneğin burada detaylıca anlatılmış>>>

Neyse, bırakalım bu zarar konusunu; hemen herkesin kullandığı bu durumu neden kazanç kapısına dönüştürmeyelim ki???

Şimdi hemen, Google’ a “Facebook’ tan Para Kazanma” yazdınız ve karşınıza bir sürü sitede yazı çıktı di mi? O yazıları okudunuz… Peki ne anladınız?? Hiçbir şey.!

Ben de bir internet kullanıcısı olarak zaman zaman o tarz araştırmalar yapıyorum ve nerede ise internet bir çöplüğe dönmüş diyebilirim.

Özellikle bu  “İş Fikirleri” ve “internetten para kazanma, Facebook’tan para kazanma” konusu o kadar istismar ediliyor ki, gerçekten insanların çabalarına üzülüyorum. Bakıyorsunuz; sıfır bilgi bir makalenin altına; (bir umut) yüzlerce yorum yazılmış. Mail adresini veren mi ararsınız, telefon numarasını veren mi, hatta ev adresine kadar döküleni mi?

Yeri gelmişken belirteyim; bu sitede gerçekten “reel” verilerle öneriler sunmayı planlıyorum. Şayet sizin okumaya sabrınız varsa, benim yazmaya elbette ki sabrım var.

Buyurun o halde, Facebook’ tan başlayalım…

Facebook’ tan para nasıl kazanılır?

Facebook’ un ne olduğunu size uzun uzun anlatmayacağım elbette. Yukarıda da değindiğimiz gibi, bunu bilmeyen yok.

Hemen belirteyim ki; çok ünlü birisi değilseniz, “Kişisel Hesabınız” dan para kazanma olayı sıfıra yakın. Bir kere bunu bir aklımıza sokalım. Bazı sitelerde (hatta hemen hepsinde) yer alan; “profil resmi oluşturduktan sonra profilinize ek olarak birde eklenti reklâm yerleştiriyorsunuz. Onaylandıktan sonra reklâm yayınlanmaya giriyor” ifadesine takıldıysanız hemen belirteyim ki: YOK ÖYLE BİR ŞEY..! Zira ben Facebook hesabımı açtığımda henüz sadece İngilizceydi.. Olsaydı şuan köşe olmuştum…

Not: Yazının sonlarında bahsettiğim gelir yöntemlerinden birisini kişisel hesabınızda uygulayabilirsiniz ancak verim alacağınızı sanmıyorum.

O halde ne yapıyoruz??? (kendimize güveniyorsak) elbette sayfa açıyoruz.

Buyurun o halde…

Facebook Hayran Sayfası Açmak

Eminim bu yazıyı okuyan bir çok kişi sayfa açmayı biliyordur. Bilmeyenler ise şuradan>>> resimli anlatım şeklinde öğrenebilirler.

Facebook Sayfa Açmak
Facebook sayfa seçenekleri

Ben ise, açmayı anlatmaktan ziyade, “Ne tür bir sayfa açmalıyız?” la ilgiliyim. Bunun için alın elinize bir kağıt kalem ve aşağıdaki sorulara cevap vermeye başlayın:

  • Ne kadar boş vaktim var?
  • Hangi konulardan hoşlanıyorum?
  • Sayfamdan beklentilerim neler?
  • Hangi konularda başarılıyım?
  • Sayfamda insanlara ne sunacağım?
  • Neden insanlar benim sayfama abone olsunlar?

Bu soru kısmı daha da uzatılabilir ancak şimdilik bunlara vereceğiniz cevaplar yeterli diye düşünüyorum. Şimdi dilerseniz sırası ile gidelim:

Ne kadar boş vaktim var?

Hemen belirteyim ki; boş vaktiniz yoksa, ilgilenemeyecekseniz, istikrasız paylaşım yapacaksanız hiç başlamayın. Zira emeksiz yemek yok. Zaten Facobook’ ta gördüğüm bir resmi atarım sayfaya, beğensin millet diyorsanız, emin olun eller “beğenmekten vazgeç” butonuna gidecektir. Sözün özü: vakit ayıracaksanız başlayın!

Hangi Konulardan Hoşlanıyorum?

Normal sürekli işlerimiz için de, özellikle gençlere “yapmaktan keyif aldığınız bir alanı meslek olarak seçin” demiyor muyuz? Eee, bu da bir iş değil mi? Unutmayın, keyifle yapmadığınız hiçbir işten veya ek işten para kazanamazsınız. O halde ne yapıyoruz? Keyif aldığımız bir alanda devam ediyoruz.

Sayfamdan beklentilerim neler?

Bakın burası önemli. Hedefi baştan koymak lazım. Bu hedef uğruna bıkmadan çalışmak. Ve en önemlisi de sabır… “Bu gün sayfamı açayım, yarın gelsin paralar” diye düşünenlerdenseniz, hemen vazgeçin. Makalenin devamını da okumanıza gerek yok. (Laf aramızda, buraya kadar okuduysanız, başaracağınızı düşünmeye başlayabilirsiniz. 🙂 )

Hangi konularda başarılıyım?

Aslına bakarsanız, “hangi konulardan hoşlanıyorum” başlığıyla aynı gibi düşünülebilir.  Zira insan yapmaktan hoşlandığı şeyde başarılı olur genellikle. Genellikle dedim, bunun istisnaları da var elbette. Örneğin bir kişi yemek yapmaktan çok keyif alıyordur da, ne bileyim yaptıkları pek yenecek cinsten olmuyordur. Olamaz mı? 🙂

O halde hem yapmaktan keyif aldığınız, hem de başarılı olduğunuz bir alanı tercih edin.

Sayfamda insanlara ne sunacağım?

Bakın, ne sunacağınızın cevabı aslında ““Hangi konulardan hoşlanıyorum” ve “Hangi konularda başarılıyım” başlıklarına verdiğiniz cevapta ortaya çıktı. Ancak ortaya çıkan bu potansiyeli ne şekilde sunacağınız kısmı da önemli…

Neden insanlar benim sayfama abone olsunlar?

İşte konunun bam teli tam da burası.! Şayet bu soruya ikna edici cevaplarınız varsa kesin başarılı olursunuz. Yoksa, yaptığınız girişim kişisel tatminden öteye geçmez.

Bu kadar anlattıktan sonra bir soru da ben sorayım sizlere:

Sinirli misiniz?

Ne alaka?” diyebilirsiniz… Ancak yaklaşık 10 yıllık internet maceram gösterdi ki “insanlara yaranılmaz”. Hele Türk insanı bu konularda daha da acımasız. Bazen öyle mesajlar, öyle yorumlar gelir ki, çileden çıkmak işten değildir.

Yukarıdaki soruları ve cevapları bir yere not ettiniz mi? Tüm cevaplar sizi tatmin etti ve açmaya karar mı verdiniz? O halde okumaya devam edebilirsiniz.

Ben tüm soruların cevabı olarak “yemek veya kurabiye vs. sayfası” kararı vermişçesine devam edeceğim. (siz kendi cevaplarınıza göre karar verin lütfen)

Şimdi yapmam gereken ilk şey nedir?

Elbette ki “rakip analizi.”
Facebook kişisel hesabımıza giriyoruz ve arama kutucuğuna “yemek/kurabiye, yemek/kurabiye nasıl yapılır, bilmem ne tarifi” gibi kelime ve kelime öbeklerini yazıyor ve çıkan önerilerden beğeni sayısı en çok olanları inceliyoruz. Peki nelere bakıyoruz?

Facebook Aramalarda Rakip Analizi
Facebook aramalar vasıtasıyla rakip analizi

Sayfa İsmi:

Sayfanıza vereceğiniz isim, bir yerde sizin markanız  gibi olacak. O nedenle bu kısma maksimum özeni gösterin lütfen. Mümkünse sayfanın amacını bir çırpıda yansıtan, jenerik, mümkün olduğunca kısa bir isim tercih edin.

Profil Resmi:

Bunu da şirketinizin logosuymuş gibi düşünebilirsiniz. Elbette bunda da amacınızı çağrıştıran, canlı, renk uyumu tam ve kaliteli bir resim tercih edin.

Kapak Fotoğrafı

Bunda da “Profil Resmi” başlığında anlattıklarım geçerli.

Aslına bakarsanız, bu iki resmi özgün olarak hazırlayabilseniz veya hazırlatabilseniz çok daha güzel olur. Grafikten anlayan bir yakınınız veya yoksa webmaster forumlarından bulacağınız bir grafiker, cüz-i bir ücret karşılığı hazırlayabilir.

Sayfa Bilgileri

Buraya gerçek bilgileri yazmak güvenilirliği artıracaktır. “Bir düğme ekle” butonuna tıklayarak “Bizimle İletişime geç” düğmeniz mutlaka olsun örneğin..

Facebook' ta Bir düğme ekleyin

Facebook’ ta düğme nasıl eklenir?

Buraya kadar tamamsa; geldik en önemli kısma:

İlk Mesaj

Oldukça detaylı, samimi ve bilgilendirici olsun. Amaçlarınız, beklentileriniz ve neler sunacağınızı, nasıl sunacağınızı, varsa o konudaki geçmişinizi vs tüm yalınlığı ile anlatın.

Eee, henüz hiç beğeni yok, neden yazayım ki?” demeyin lütfen…

Ve içeriklerinizi girmeye başlayın. 8-10 paylaşımdan sonra ise arkadaşlarınızı sayfanızı beğenmeye davet edin. Sakın ha, sayfayı açar açmaz bu daveti yapmayın. (çok yakınlarınız hariç tabii) Neden diyecek olursanız, diyelim ki sizin arkadaş listesinde olan birisinden bir davet geldi ve davet gelen sayfaya girip baktınız, hiç konu yok. Ne yaparsınız? Şahsen ben direk çıkarım..

Davet ettiğiniz arkadaşlarınızı da, kendi listelerini davet etmeleri için teşvik edin. Zaten işin hakkını verir, kaliteli paylaşımlar yaparsanız bu etkileşim  “tepeden yuvarlanan kartopu misali” çığ olacaktır. O halde kaliteye devam…

Ücretli Reklam Vermek  ve Gönderinizi Öne Çıkarmak

Yukarıda bahsettiğim tüm uğraşlara rağmen hala beklediğiniz potansiyele ulaşamadıysanız bunun iki sebebi olabilir.

  • Yeterince kaliteli ve özgün içerik üretmiyorsunuzdur.
  • Hafif bir ateşlemeye ihtiyacınız var demektir.

Kaliteli içerik konusu tamami ile sizin elinizde. Unutmayın, ziyaretçiyi ne kadar doyurursanız onlar da sizi o kadar doyurur.

Hafif ateşlemeden kastım facebook reklamları. Bunun için facebook size zaten sürekli önerilerle gelecektir. Bu önerilerden birini tıkladığınızda günlük bütçeden ve karşılığında ne elde edeceğinize kadar detaylı bir anlatımı var Facebook’ un. Tabii bunun için önce bir ödeme yöntemi belirlemeniz lazım. Facebook sizden bu noktada kredi kartı bilgilerinizi istiyor.

Facebookta reklam yapma
Facebook’ ta gönderi reklamı yapmak
Not: Her ne kadar güvenli olsa da, şahsen ben prensip gereği asıl kart yerine sanal kart kullanıyorum.

Bunun haricinde, sizinle benzer veya yakın sektörde yayın yapan büyük sayfalarda reklamınızı yayınlatabilirsiniz. (oldukça etkili oluyor)

Her şeyi yaptım, sayfa üyesi yeterli, nasıl para kazanacağım?

Hazır Sayfa Satın Almak

İşin teknik kısmı çok uzun, ben anlamam ve uğraşamam, ama içerik kısmında üstüme yok” diyenlerdenseniz, az evvel bahsettiğim webmaster forumlarında sayfa satışı da oluyor. Sektörünüze uygun, iyi durumda bir sayfayı ortalama bir fiyata alabilirsiniz. Ortalama diyorum, 50-100 tl den başlayıp, 5-10 bin bareminde değişen satılık sayfalar var.

Peki Fiyat Neye Göre Değişiyor?

Elbette etkileşim… Bir sayfanın üye sayısı ne kadar çoksa, buna mukabil yayınlanan içeriklere etkileşim (beğenme, yorum yazma, paylaşma) ne kadar çoksa fiyat ta o oranda artıyor.

Dikkat! : Web aleminde satılık çok kalite sayfaların yanında çöp sayfalar da gördüm.

Kesinlikle tavsiye etmem ama; şayet sayfa almayı düşünüyorsanız bazı konulara dikkat etmenizde fayda var.

1- Her şeyden önce, sayfa – para transferini mümkünse yüz yüze yapın. Zira paranızı alıp ta sizi yöneticilikten çıkarmaları işten bile değil. Dolandırılmayın.!

2- Sayfaya dikkat edin, çoğu webmaster oto-like ile sayfa kasar. (ohh-yeahh, ne güzelmiş, ben de kastırayım sayfamı) diyenlerdenseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum. Tasvip te etmiyorum. O nedenle anlatmadım.

3- Sayfa beğeni sayısı ile etkileşim durumunu mutlaka karşılaştırın. Bakıyorsun sayfa beğeni sayısı 100 binleri geçmiş, yayınlanan bir içeriğe 3-5 beğeni geliyorsa uzak durun. Oto like veya spam user.

Sonuç:

Öncelikle buraya kadar okuduysanız sabrınıza ve azminize hayran kaldığımı bilmenizi isterim. Bu sabır ve azimle emin olun, internetten para kazanma konusunda  başarılı olursunuz.

Ve kesinlikle hazır sayfa almayın (istisnalar hariç). İcabında bu işin ustalarından ücretli destek alın ama hazır sayfa almayın. Aşamaların tümünde yer almadığınızda, o sayfa size “üvey evlat” gibi gelecek, inanın.

Ve yukarıda bahsettiklerimi uyguladığınızda başarılı olmamanız ve internet üzerinden para kazanmamanız için hiçbir sebep yok. Olaya böyle başlayıp, asıl işlerinden ayrılan ve ek iş olarak düşündükleri bu alanda devam eden bir çok kişi gördüm.

Umarım siz de emeklerinizin karşılığını görür ve başarılı olursunuz.

Facebook Sayfa açma ve para kazanma konusunda bütün bildiklerimi sizinle paylaştım. Umarım faydalı bir anlatım olmuştur.

Sorularınızı; görüş, istek ve önerilerinizi aşağıdaki yorum kısmında yazabilirsiniz. Unutmayın; bu sitede siz ve yorumlarınız her zaman önemli.

Bir sonraki makalede görüşmek üzere, hoşça kalın.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Blog Açarak Para Kazanmak

Mademki mevzumuz iş fikirleri, o halde işe en basit olanından başlayalım, ne dersiniz? En basiti …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger