Google Adsense

Adsense Hesabı Nedir? Nasıl Alınır?

Merhaba arkadaşlar.

Biraz sonra okuyacağınız makale içerisinde, “ İnternetten nasıl para kazanabilirim “ sorusunun cevaplarından birini bulacaksınız. Bu oldukça zorlu bir yolculuktur. Bu yolculuğun adımlarından biri “ Adsense ile para kazanmak “ ‘tır. Evet lafı çok uzatmadan, “ Adsense hesabı açma “ konusuna geçelim. Geçelim geçmesine de, şayet “Adsense de ne ya? Neden gerekli ki? diyorsanız lütfen yazının devamını dikkatlice okuyunuz.

İçerik Başlıkları

Adsense Nedir?

Adsense kavramını duyduysanız, daha önce bir internet siteniz olmuş demektir.

Not: Şayet bir internet siteniz yoksa ve bu konu hakkında bilgi almak istiyorsanız şu konuya göz atabilirsiniz>>>. Şayet üşenenlerdenseniz, yazının sonunda da kısaca bahsettim.

Yada en kötü ihtimalle, Youtube kanalınız vardır ve bu konuda biraz araştırma yapmışsınızdır.

Kanalınız yoksa üzülmeyin, ileride bu konuyu da detaylı anlatacağım. Takipte kalın..! Ya da yine çok detaylı olmamak kaydı ile yazının sonunda anlattım

Youtube, Adsense, Blogger gibi kavramların hepsi, Google olarak bildiğimiz arama motorunun himayesindedir.

Google’ın Adwords olarak isimlendirdiği bir reklam birimi vardır. Hani gezdiğiniz internet sitelerinde yada arama sonuçlarında gördüğünüz bazı reklamlar var ya, işte Google, insanlardan bu hizmet karşılığı belirli ölçülerde para alır. Sonra Adsense adı altında, yayıncılarına bir miktarını dağıtır. Mesela benim bir firmam var. Reklamımı Google’da göstermek için 100 TL ödeme yapıyorum. Google bu 100 TL’nin 10 TL’sini size dağıtıyor ( Bu oranı örnek olarak verdim. Google’ın ne kadar cimri yada bonkör olduğu konusunda pek bilgim yok 🙂 )

Adsense nedir “ konusuna kısaca açıklık getirdikten sonra, adsense kayıt olma konusuna geçelim.

Google Adsense Nedir?
Google Adsense Tanıtımı

Adsense kayıt olma

Google Adsense hesabı almak için, ilk olarak bir gmail hesabınızın olması gerekiyor. Bu makaleyi okuyorsanız, muhtemelen bir gmail hesabınız vardır. Eğer yoksa, https://mail.google.com/ adresine girerek ücretsiz olarak bir hesap açabilirsiniz.

İkinci adım için,  https://www.google.com/adsense/login/tr/?hl=tr   bu adrese tıklayın. Gmail hesabınızı yazıp devam edin.

Google Adsense Kayıt Adım:1

Üçüncü adımda sizden internet sitenizin adresini girmeniz istenecek. Aşağıdaki resimde gördüğünüz şekilde bilgilerinizi doldurun ve devam edin. İnternet sitenizi nasıl oluşturacağınız, nelere dikkat edeceğiniz konusunda birtakım ipuçlarını yazının devamında bulacaksınız.

Google Adsense Kayıt Aşamaları 3. adım
Google Adsense Kayıt Aşamaları 3. adım

Dördüncü adımda sizden kişisel bilgilerinizi girmeniz istenecek. Bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz çok önemlidir. Adsense hesabınızın kabul edilmesi ve ödeme almanız için, bu adıma mutlaka önem verin. Çünkü buradaki bilgileriniz ile, ödeme almak için gireceğiniz banka hesabı bilgilerinin aynı olması gerekir.

Google Adsense Kayıt Aşamaları 4. adım
Google Adsense Kayıt Aşamaları 4. adım
Google Adsense Kayıt Aşamaları 5 adım
Google Adsense Kayıt Aşamaları 5. adım

Bu aşamadan sonra Adsense hesabı açma işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Eğer siteniz onay almışsa, size bir eposta gelecektir. Daha sonra Google Adsense hesabınıza girip, reklam kodlarını sitenize eklemelisiniz. Bu kodları doğru bir şekilde web sitenize yerleştirdikten sonra, ikinci bir onay epostası gelecektir. Bu aşamadan sonra, artık sizin de bir Adsense hesabınız olacaktır.

Goole Adsense hesabımız olduğuna göre, bunu nerelerde kullanacağımıza bir göz atalım. Her bir maddeyi ileride daha detaylı anlatım yapacağım ancak, şuan için kısmi de olsa bilgi vermek elzem gibi görünüyor.

İnternet Sitesi Nasıl Açılır?
İnternet Sitesi Nasıl Açılır?

İnternet sitesi nasıl açılır ?

Daha önce bir yada birden fazla web sitesi açanlar “ Ulan ben zaten biliyorum bunları, sen ne anlatıyorsun “ diyeceklerdir. Onlar bir sonraki başlığa kadar ilerleyebilirler.

İlk olarak domain yani alan adı kaydı yapmamız gerekiyor. Bunun için Godaddy, İhs, İsimtescil gibi firmalardan bir alan adı kaydı yapıyoruz. Aklınıza bir isim gelmiyorsa, kendi isim ve soyisminizi alabilirsiniz. Alan adının uzantısı önemli değildir. Com, Net, Org, Tv, Gen.tr gibi uzantılar olabilir. Fakat .com uzantısı daha fazla tercih ediliyor.

Alan adını aldıktan sonra bir hosting yani barındırma hizmeti satın almamız gerekiyor. Bu konu biraz karışıktır. Ama en basit şekilde, alan adınızı aldığınız firmadan hosting hizmeti de sağlayabilirsiniz. Onlar size her türlü yardımcı olacaktır.

Alan adı ve hosting için bir yıllık 50 TL gibi bir rakama web sitenizi oluşturabilirsiniz. Eğer bu parayı vermek istemiyorum diyorsanız, yine Google’nin bir hizmeti olan blogger.com üzerinden ücretsiz olarak bir site oluşturabilirsiniz.

Konumuzdan çok sapmak istemediğim için, bu konuyu burada bırakıyorum. Detaylı bilgi için yine Google arama motorunu kullanabilirsiniz.

Adsense Kabul için Web Siteniz Nasıl Olmalıdır?
Adsense Kabul için Web Siteniz Nasıl Olmalıdır?

Adsense’ye kabul edilmek için site, nasıl oluşturulmalıdır ?

İşte bu konu gerçekten önemli. Çünkü Google’nin en çok üzerinde durduğu konu, insanlara faydalı olmaktır. Bu yüzden birçok hizmetini ücretsiz sunar ve kendisini her zaman yeniler ve günceller. Çok fazla kafanızı karıştırmadan, adsense sahibi olmak için internet sitenizi nasıl oluşturmanız gerektiğini maddeler halinde yazalım.

1- Temiz bir kodlama :

İnternet sitenizi oluştururken kullandığınız altyapı önemli bir aşamadır. Temiz, hızlı bir yazılım, ilk adım için önemlidir. Bu konuda her zaman olduğu gibi WordPress kullanmanızı tavsiye ediyorum. Hem kodlama konusunda, hem yüzlerce farklı tasarım konusunda, hem de kullanabileceğiniz eklentilerle, işinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

2- Responsive tasarım :

“ Responsive ne la, Türkçe konuş “ diyenleriniz olacaktır. Kısaca mobil uyumluluk anlamına gelen bu tabir, Google’nin son zamanlarda en çok üzerinde durduğu konulardan. Yani internet siteniz hem masa üstü bilgisayarlarda, hem tabletlerde, hem de telefonlarda rahatlıkla okunabilecek şekilde ayarlanmış olmalıdır. Hani bazen telefondan bir aber okumaya çalışırda gözlerimizi şifreli dekoder gibi kısarız ya, sonrada “ seninle mi uğraşacağım “ diyerek çıkarız, işte bu durumun oluşmaması için önemlidir. Buna çok fazla kafa yormayın. Sitenizde kullanacağınız temanın responsive olması yeterlidir. Gerisi otomatik hallediliyor.

Responsive Tasarım
Responsive Tasarım

3-Benzersiz içerik :

Kimi makale der, kimi yazı, kimi de içerik. İnternet sitenizde yazacağınız içerik makaleleri diye toparlayayım J Yazacağınız bu makaleler daha önce yayınlanmamış olmalı. Farklı farklı sitelerden kopyalayıp sitenizde yayınlarsanız, Adsense’ye kabul edilme olasılığınız oldukça düşüktür. Hani ilkokul zamanlarında özet çıkarma olayı vardı ya, içerik konusunu da bu şekilde halledebilirsiniz. Bir makale okuyup, onun özetini çıkarıp, sitenize ekleyebilirsiniz.

4-Müstehcen ve yasadışı içerik:

“ S*ks, p*rno, ad*lt, er*tizm “ gibi kelimeler, Google’nin pek sevmediği kelimelerdir. Bunları tabii ki yasaklamıyor. Ancak doğru ve yerinde kullanılmasını istiyor. Siz s*ks hakkında bir makale yazabilirsiniz. Fakat bu makale sadece insanları siteye çekmek için yazılan tırt bir makale ise, o zaman Adsense’yi unutun. Ama “ S*ks yaparken sağlığınızı da düşünün “ gibi bir makale yazıp, insanları gerçekten bilgilendiriyorsanız, tabii ki onda bir sorun çıkmayacaktır. Yasadışı yada telif hakkı ihlali yaratacak olan içeriklerden de uzak durun. Örneğin ; bir film yada dizinin tamamı, lisanslı bir programın yada kitabın dağıtımı, bir müzik parçası gibi konular da hem kanunen hem Google nezdinde başınızı ağrıtır. O yüzden “ Ne şeytanı gör ne salavat getir “ diyerek, bu konuların tamamından uzak durun.

5-Görseller:

Bir önceki maddede belirttiğimiz cinselliği çağrıştıran kelimeler vardı ya, işte o kelimeleri resimlerde de kullanmayın. İçeriğinizi 13 yaşından küçüklerin de görebileceğini düşünerek oluşturun. Üstsüz bir kadın resmini kullanmamız zaten yasaktır. Ama yerine göre bikinili yada dekolte giymiş bir kadın resmi bile sıkıntı yaratır. Bu yüzden en azından başvuru aşamasında bu tür resimleri kullanmayın.

6-Faydalı içerik:

Farkındaysanız son 4 maddemiz içerik ile ilgili. İşin can damarı burası işte. İçeriğinizi nasıl oluşturduğunuz gerçekten çok çok önemli. İçeriği oluşturduktan sonra bir kere açıp okuyun. Başlığınız ve içeriğiniz ne kadar uyumlu ? İçeriğiniz sizi tatmin etti mi ? Sitenize gelen biri, içeriğinizi okuduktan sonra Google’ye geri dönüp, aynı konuyu tekrar arıyorsa, o konuyu düzenlemeniz ve geliştirmeniz gerekiyor.

Not: SEO uyumlu ve iyi bir içerik üretme ipuçları için şuraya bakabilirsiniz >>>

 

7-Reklam yerleşimi:

Adsense reklam yerleşimi konusu, birçok kişinin yakındığı sorunlardan biridir. Google’nin izin verdiği şekilde yerleşim yapmanız gerekir. Ama bu konu sizi germesin. Çünkü kullandığınız temada zaten reklamlarınızı yerleştireceğiniz kısım mevcut. Siz sadece kodları alıp, ilgili kutucuklara yerleştirin.

Adsense reklam Yerleşimi
Adsense reklam Yerleşimi

8-İçerik sayısı :

Aslında bunun bir sayısı yok. Ama Adsense’ye başvuru yapmadan önce, içerik sayınızı minimum 25-30 arası yapın. Günlük düzenli olarak 2 yada 3 makale ekleyin. Bu makalelerin index alıp almadığını kontrol edin ( Google’ye girin ve site:siteadi.com yazıp aratın )

Adsense’den ne zaman kazanmaya başlarım ?

Az önce size Adsense için ikinci onay mailinden bahsetmiştim. O mailden sonra sitenize reklamları eklediniz. Hesabınızda 10 TL olduğunda, Google girmiş olduğunuz adrese bir zarf gönderecek. Bu zarfta size bir pin kodu verilmiş olacak. Bu kodu, Adsense panelinden girdiğinizde, hesabınızı onaylamış olacaksınız. Bazen Adsense pin kodu ulaşmıyor. Stres yapmanıza gerek yok. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız, kimliğinizin önlü arkalı fotoğrafını Adsense ekibine gönderin. Birkaç günde hesabınızı onaylamış olursunuz.

Youtube
Youtube

Youtube para kazanma nasıl oluyor ?

Son zamanlarda piyasa Youtuber’lerle dolup taştı. Youtuber’ler ne demek yahu ? İngilizce kelimeye Türkçe bir ek koyuyoruz. Youtubers diyeceğim aslında ama neyse.

Youtube kanalınızdan para kazanmak için, bir adsense hesabınızın olması gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken birkaç işlem mevcut. Sizi çok fazla sıkmadan kısaca bahsedeyim. (Zira sizlerden gelecek taleplere göre bu konuda çok daha detaylı anlatım yapabilirim)

İlk olarak kanalınızı para kazanacağınız şekilde düzenlemeniz gerekiyor. Bunun için sırasıyla aşağıdaki adımları izleyin:

  • YouTube hesabınızda oturum açın.
  • Sağ üstteki hesap simgenizi > İçerik Stüdyosu’nu seçin.
  • Soldaki menüde Kanal > Durum ve özellikler’i seçin.
  • “Para kazanma” altında Etkinleştir’i tıklayın.

YouTube İş Ortağı Programı Şartları’nı kabul etmek için ekrandaki adımları izleyin.

Google Adsense ve Youtube
Google Adsense ve Youtube

Youtube üzerinden Adsense hesabı alma

Kanalınızı hazırladıktan sonra, başvuru aşamasına geçebiliriz. Bunun için de aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor.

  • Para Kazanma sayfasına gidin. Sağ üstteki simgenizi > İçerik Stüdyosu’nu tıklayarak buraya ulaşabilirsiniz. Ardından, soldaki menüde Kanal > Para kazanma’yı tıklayın.
  • “Ödemem nasıl yapılacak?” bölümüne gidin.
  • AdSense İlişkilendirmesi sayfasından AdSense’e yönlendirilmek için “sonraki” adımı uygulayın.
  • Kullanmak istediğiniz Google hesabını seçmek için sayfanın altındaki seçeneği belirleyin.
  • Google Hesabınızın şifresini girin.
  • AdSense ilişkilendirme işlemini kabul edin.
  • İletişim bilgilerinizi paylaşıp AdSense başvurunuzu gönderin.
  • YouTube’a geri yönlendirilirsiniz ve AdSense başvurunuzun alındığını belirten bir ileti görürsünüz.
  • AdSense, AdSense hesabınız onaylandığında sizi e-posta yoluyla bilgilendirir. AdSense Kimliğiniz, AdSense İlişkilendirmesi sayfasında güncellenir. İlişkilendirme işleminin tamamen etkin hale gelmesinin, 48 saate kadar sürebileceğini unutmayın.

Adsense hesabı açma, kolay Adsense hesabı alma, Youtube para kazanma, Youtube adsense kayıt olma, Adsense için içerik oluşturma gibi konularda sizlere birkaç kelam ettik. Sürçü lisan ettiysek affola. Bunların dışında sormak istediğiniz yada eklememizi istediğiniz konular varsa, aşağıdaki yorum kutusuna mesaj bırakabilirsiniz.

Bol kazançlar.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Blog Açarak Para Kazanmak

Mademki mevzumuz iş fikirleri, o halde işe en basit olanından başlayalım, ne dersiniz? En basiti …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger