ATÇILIK İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI
At yetiştirme çiftliklerinin, aşım istasyonlarının, haraların, idman pistlerinin ve hipodromun çeşitli bölümlerinin işletilmesinde çalışan yardımcı meslek elemanıdır.
ATÇILIK İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI GÖREVİ
- Hipodrom, özel at haraları ve pistlerde görev yapan personelin; izin, ücret, hastalık, çalışma takvimi ve elemanların niteliklerinin sayılarının belirlenmesi gibi konuları belirler.
- Yarış alanlarının periyodik bakım ve onarımlarının yaptırılması için yardımcı olur.
- Tesisler için gerekli malzemelerin alınması, tesisin gelir-giderlerinin muhasebeleştirilmesi ve raporlamanın oluşturulmasını sağlar.
- Çalıştığı kurum ve Türkiye Jokey Kulübü arasındaki her türlü idari ve teknik yazışmaların yapılmasını sağlar.
- Koşulara ilişkin herhangi bir itiraz ve şikâyet olması halinde ilgili yerlere şikâyetleri iletir ve çözümlenmesi için ilgilenir.
- Haraların yönetimi ve yarış programlarının düzenlenmesi konularında çalışır.
- Yarış atı alım ve satımı ile ilgili uluslararası boyutta iletişim ve işlemlerin gerçekleştirilmesi gibi görevleri yürütür.
ATÇILIK İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Yem, hayvan ve gübre kokusu olan hara, çiftlik ve aşım istasyonlarında çalışır. Tesislerin işletmeciliğine yönelik çalışmaları sırasında yapacağı planlama, organizasyon ve raporlama sırasında büro ortamında çalışır.
ATÇILIK İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Meslek elemanları; Türkiye Jokey Kulübüne bağlı hara ve hipodromlar, Personel Müdürlükleri, İşletme Müdürlükleri ve Hipodrom Müdürlüğü gibi çeşitli birimlerde ve kademelerde büro elemanı olarak çalışırlar. Özel at haralarında çalışan meslek elemanları teknik ve idari görevlerde bulunabilirler.
ATÇILIK İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI NE KADAR KAZANIR
Meslek elemanlarının kazandıkları ücret, işletmenin politikası ve kişinin iş tecrübesine göre değişiklik göstermekte olup, genel kazançları asgari ücretin 2-3 katı civarındadır.
ATÇILIK İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına giren adaylar yeterli puanı almaları halinde, Kocaeli Üniversite Körfez Meslek Yüksekokulu ve İstanbul Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda bulunan “Atçılık İşletmeciliği” bölümünü tercih ederek 2 yıllık bir ön lisans eğitimi alabilirler.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.