İçerik Başlıkları
DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ
Bina, saray, köşk, yalı ve cami gibi sanat eserlerinin mimari plana uygun olarak yapılacak olan onarım çalışmalarında duvar süsleme işlerini gerçekleştiren, heykeltıraş, ressam, seramik sanatçısı, iç mimar ve restorasyon uzmanları ile birlikte görev yapan kişidir.
DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ GÖREVİ
- Seramikçi, ressam, mimar ve mühendislere yardımcı eleman olarak, çalışılacak alanın keşfini yapıp gerekli ölçüleri alır.
- Süsleme için kullanılacak olan motifleri tasarlar veya yapılan tasarımları uygulayabilmek için plan hazırlar.
- Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra uygulamaya geçer.
- İş sırasında doğabilecek hataları ve iş kazalarını önlemek için gerekli tedbirleri alır, planlanan işin programa uygun olarak yürütülmesini sağlar.
DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Meslek elemanları hem kapalı ortamlarda hem de açık havada çalışabilirler. Tarihi binaları restore ettikleri zamanlarda tozlu ve boyalı ortamlarda iskele üzerinde çalışırlar. Kullandıkları kimyasal maddelerden dolayı bulundukları ortam ağır kokulu ve tozlu olabilmektedir.
DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Tekniker; Milli Saraylar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Belediyeler ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünde çalışabilirler. Ayrıca meslek elemanları; dekorasyon, restorasyon, seramik, peyzaj gibi alanlarda hizmet veren özel kuruluşlarda da çalışabilirler.
Büyük şehirler, ekonomik ve turistik- tarihi açıdan gelişmiş yerleri tercih etmeleri halinde iş bulma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamazlar.
DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ NE KADAR KAZANIR
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan meslek elemanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre Teknik Hizmetler sınıfında belirtilen oran doğrultusunda maaş alırlar. Özel sektörde çalışan meslek elemanları ise, çalışılan iş yerinin büyüklüğü, kişinin bilgisi, tecrübesi ve çalışma kapasitesi doğrultusunda belirlenen miktarda ücret kazanırlar.
DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı olan “Mimari Dekoratif Sanatlar” bölümünü tercih ederek 2 yıllık bir ön lisans eğitimi alabilirler.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.