DÖŞEME VE DUVAR KAPLAMACISI
Binaların iç ve dış yüzeylerini karofayans, PVC, mermer, kâğıt, seramik gibi çeşitli yapı malzemeleriyle kaplayarak, estetik ve kullanım açısından iyi bir görünüme kavuşmasını sağlayan kişidir.
DÖŞEME VE DUVAR KAPLAMACISI GÖREVİ
- Kendisine sunulan proje ve şartnameleri dikkatli bir biçimde inceler.
- Kaplama yapılacak olan yüzeyi inceler.
- İşlem yapacağı yüzeylere, yapıştırma işlemi için gerekli olan harcı ya da yapıştırma malzemelerini sürer ve malzemelerin istenilen bir biçimde sabitlenmesini sağlar.
- İşlem yaptığı yüzey üzerindeki gerekli girinti ve çıkıntıları ayarlar.
- Döşeme ve kaplamayı bitirdikten sonra üzerinde toz, kir vb. kalıntıları temizler.
- Çalışacağı iş ile ilgili malzemeleri hazırlar, araç ve gereçlerin gerekli bakımlarını yapar.
DÖŞEME VE DUVAR KAPLAMACISI ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Meslek elemanları genellikle iç ortamda çalışırlar, ancak zaman zaman dışarıda da çalışabilirler. Çalışma ortamları aydınlık, tozlu ve mevsim şartlarına göre sıcak ve soğuk olabilmektedir.
DÖŞEME VE DUVAR KAPLAMACISI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Mesleğin iş imkânları inşaat sektörü ile iç içe geçmiş durumdadır. İnşaatların bol, gelişmeye açık yerleşim birimlerinin olduğu yerlerde sürekli iş bulabilmek mümkündür. Meslek elemanlarının hemen hemen tamamına yakını bir iş yerine bağlı olmaktan çok bireysel olarak veya inşaat şirketleri kanalı ile iş bularak çalışmaktadırlar.
DÖŞEME VE DUVAR KAPLAMACISI NE KADAR KAZANIR
Meslek elemanları yaptıkları işin metre kare ücreti, yevmiye veya iş bitimi toplu olarak yapmış olduğu anlaşma çerçevesinde ücret alırlar. Birinci sınıf işçilikle çalıştığı alanlarda daha fazla ücretler kazanabilmektedirler.
DÖŞEME VE DUVAR KAPLAMACISI NASIL OLUNUR
Yeterli müracaat olması durumunda mesleğin eğitimi, tüm mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir. Çıraklık eğitimine başvurabilmek için; 14 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almamış olmak, en az ilköğretim mezunu olmak ve sağlık yönünden bu mesleği yapabilmeye uygun olmak gerekmektedir. İlköğretim mezunları için mesleğin eğitim süresi 3 yıl, lise ve dengi mezunları içinse 1,5 yıldır.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.