Elektrik – Elektronik Mühendisliği

elektrik-elektronik-muhendisligiELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Elektrik-Elektronik mühendisi; elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile ilgili her türlü elektrikli alet ve iletişim sistemlerinin oluşturulması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi konularında çalışan kişidir.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ GÖREVLERİ

Elektrik enerjisine dayalı olan; hidrolik, nükleer ve diğer kaynaklara göre üretim yapar. Üretim başlangıcından tüketim noktasına kadar iletim hattıyla ilgili plan, proje ve uygulamasını gerçekleştirir. Elektrik enerjisi üreten ve tüketen tesislere proje, montaj ve işletmesi işlemini uygular. Elektronik teçhizat sistemleri için bakım, işletme kullanımına uygunluğu, bültenler, teknik talimatlar, resimli şemalar gibi bölümlemeleri hazırlar ve ayrıca bütün bu işler için gerekli olan işgücü ve maliyeti hesaplar.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Elektrik-Elektronik mühendislerinin çalışma alanı olarak oldukça geniş bir yelpazesi vardır. Bu sebeple mühendisler işin şartlarına göre pek çok farklı ortamda çalışabilmektedirler. Genellikle; Elektrik santralleri, şantiyeler ve bunlara bağlı laboratuvarlarda, proje çiziminde ise büro ortamında, Enerji dağıtımı konusunda açık alanlarda, Tıbbi elektronik konularında ise hastane ortamında çalışırlar.

Şantiye ortamı genellikle gürültülüdür, büro ortamları ise sakin çalışma alanlarıdır. Çalışma saatleri genellikle tam gün olup şehir dışındaki işlere göre zaman zaman seyahat edebilmektedirler.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Elektronik-Elektronik Mühendisliği mezunları geniş bir iş imkânına sahiptirler; elektrik, elektronik ve haberleşme sektöründe, ulusal ve çok-uluslu şirketlerde, radyo ve TV yayın kuruluşlarında, internet hizmetleri ile ilgili kuruluşlarda ve sağlık sektöründe, araştırma-geliştirme, üretim ve pazarlama birimlerinde iş bulmaktadırlar.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİ NE KADAR KAZANIR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 657 sayılı kanunda belirlenen “teknik hizmetler” sınıfındaki kadro ve derecelere göre maaş alırlar. Özel sektörde çalışanlar ise asgari ücretin 4 ile 6 katı arasında bir ücret alırlar.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR?

Üniversite sınavına girip yeterli puanı alan kişiler üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde yer alan “Elektrik-Elektronik Mühendisliği” bölümlerine tercihte bulunarak 4 veya 5 yıl süren bir lisans eğitimi alabilirler.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Ebe

EBE Doğum anında doktora yardımcı olan, doktor olmayan yerlerde doğum yaptıran, anne ve çocuk sağlığının …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger