Hayatımızda dişlerimizin önemi oldukça fazla ve dişlerimizi bu yüzden diş sağlığımızı korumakla görevli, diş ve ağız boşluğu hastalıkların tedavisini uygulayan ve bu konuda çalışmalar yürüten Diş Hekimlerine emanet ediyoruz.
DİŞ HEKİMİNİN GÖREVLERİ
- Hastalarının şikâyetlerini dinler ve dişlerini muayene eder. Eğer gerekiyorsa röntgen filmi çeker ve teşhisi koyar.
- Tedavisi mümkün olan dişler için tedavi sürecini uygular, tedavisi mümkün değilse dişleri çeker. Çekilmiş dişlerin yerine köprü ve protez yöntemi ile yenilerini takabilir.
- Uygun gördüğü hastalar kanal tedavisi yaparak diş köklerindeki sinirleri alır ve diş ağrısını keser.
- Ağız ve diş eti hastalıklarını çözüme kavuşturur ve insanlara bunun temizliği konusunda bilgiler verir.
DİŞ HEKİMİNİN ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Genel olarak hastanelerde ve özel muayenehanelerde görev yaparlar. Çalışma ortamı aşırı temiz ve biraz da ilaç kokuludur. Görev süresince genelde ayakta çalışır ve hastayla sürekli iletişim halindedir.
DİŞ HEKİMİNİN ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Hastanelerde, özel kliniklerde, muayenehaneler Diş Hekiminin görev aldığı yerlerdir. Bazen okul, köy ve mahallede diş sağlığı için taramalarda bulunabilir, kendi muayenehaneleri açabilirler.
DİŞ HEKİMİ NE KADAR KAZANIR
Ebeveynler çocuklarını maaşı yüksek olduğu için Diş Hekimi olmasını isteyebilirler. Devlette (günümüzde) asgari ücretin 2-3 katına kadar net maaş alan Diş Hekimleri + döner sermaye ile net maaşın 1,5-2 katını bulan rakamları kazanabilirler. Özel kurumlarda ya da kendi özel muayenehanelerinde bu miktarın daha fazlasını kazanabilirler. Bu da kendini geliştirmeye ve kanıtlamaya bağlıdır. Öğrenim süresince Burs ve Kredi alabilirler.
DİŞ HEKİMİ NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına girdikten sonra Üniversitelerin “Diş Hekimliği” fakültelerini tercih edebilirsiniz. Bu bölüme girebilmeniz için SAYISAL alanınız çok iyi olmalıdır. Eğitimin süresi ise 5 yıldır.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.