Bale Dansçısı (Balerin)

bale-danscisiBALE DANSÇISI (Balerin)

Rol icabı karakterlerin duygu ve düşüncelerini müzik eşliğinde vücut hareketleri ile sahnede canlandıran kişidir.

BALE DANSÇISI GÖREVİ

  • Sahnede canlandırılması gereken öyküyü okur ve rolünü canlandıracağı kişinin duygu ve düşüncelerini hissederek dans eder.
  • Dans esnasında hareketlerin figürlerini öğrenir ve egzersizlerle bunu geliştirir.
  • Gösteri günü vaktinde gelen dansçılar kostümünü giyer ve makyajını yaptırır.
  • Ekip halinde provalara katılan dansçılar, sırası geldiği zaman sahneye çıkar ve dansını gerçekleştirir. Partnerleriyle uyumlu olması gerekir.
  • Gösteri sonunda tüm oyuncular seyircileri selamlar.

BALE DANSÇISI ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Genel olarak kapalı ortamlarda çalışan dansçılar, bazen açık hava tiyatrolarında da gösteri sergileyebilmektedir. Oyunda ekibin üyesi olarak rolünü gerçekleştirir. Gösteriler genel olarak gece yapıldığı için bale dansçılar gündüzleri dinlenir veya prova yapar. Çalışma vakitleri olarak geceleri, hafta sonları ve bayram tatilleri gösteriler yoğun olduğu için daha çok çalışmaktadır. Bu meslek çalışanları Koreograflarla, bale eğitmeleriyle, orkestra şefiyle, meslektaşlarıyla, piyanistle, sahne sorumlusu ve müdürüyle sürekli iletişim halindedir.

BALE DANSÇISI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile bu kuruma bağlı olan kurum ve kuruluşlarda, özel bale topluluklarında çalışabilir. Ayrıca eğitmen olarak Devlet Konservatuarlarında özel bale kurslarında çalışma imkanı bulabilirler. Kültür Bakanlığına bağlı olan devlet bale kurumları, Maliye Bakanlığı tarafından göreve başlatılmaktadır. Yıl içinde kurumun açmış olduğu sınavlara müracaat edilerek çalışma imkanı bulabilir.

BALE DANSÇISI NE KADAR KAZANIR

Bale dansçıları eğitim süresince hiçbir ücret kazanmaz. Ancak başarılı öğrencilere Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nca burs verilebilmektedir. Konservatuarda okuyan son sınıf öğrenciler anlaşma sağlanmasından sonra “yevmiyeli sanatçı” statüsü ile çalışabilirler. Meslek eğitimin tamamlanmasından sonra en az asgari ücretin 10 katı olacak şekilde maaş alırlar.

BALE DANSÇISI NASIL OLUNUR

Bale eğitimine başlayabilmek için 12 yaşından büyük olmamak gerekir ve konservatuar giriş sınavlarında başarılı olunması gerekir. Bale dansçılığında konservatuar bale bölümünde orta devre 3 yıl, lise devresi 3 yıl, lisans devresi 4 yıl olmak üzere toplamda 10 yıllık bir eğitim kapsar.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Beton Teknikeri

BETON TEKNİKERİ Beton laboratuvarlarında ya da hazır beton santrallerinde, hazır beton üretimini, test işlemlerini ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger