Besicilik Teknikeri

BESİCİLİK TEKNİKERİ

Büyükbaş veya küçükbaş hayvanlardan en üst düzeyde verim elde edebilmek için, hayvanların tekniklere uygun bakımının ve beslenmesinin yapılması konusunda çalışmalar yürüten kişidir.

BESİCİLİK TEKNİKERİ GÖREVİ

  • Çiftliğe alınacak besi hayvanlarının uygun ırkını ve diğer özelliklerini inceleyerek seçim yapar.
  • Çiftlikteki hayvanların yaş, verim ve fizyolojik durum gibi özelliklerini göz önünde bulundurarak bakım ve beslenmelerini sağlar.
  • İşletme için gerekli olan yemlerin belli kalite içerisinde olması konusunda seçim yapar, gerekli olması halinde yem karışımı da hazırlayabilir.
  • Çiftlikte yer alan bütün hayvanların aşı programlarını takip eder ve kayıt altına alır.
  • Çiftlikte damızlık dişi hayvan bulunması halinde onların kızgınlık dönemlerini takip eder ve gebe kalmalarını sağlar.
  • Hayvanların satışını gerçekleştirerek kasaba sevk eder.

BESİCİLİK TEKNİKERİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Meslek çalışanları hayvan pazarları, hayvan barınakları, yem hazırlama üniteleri ve büro gibi kapalı ve açık ortamlarda çalışır. İnsan ve hayvan sağlığına uygun ortamlarda çalışılsa da zaman zaman hayvanlardan bulaşan hastalıklara yakalanılabilmektedir. Çalışma ortamları pis kokulu ve kirlidir. Zaman zaman pazarlama amacıyla seyahat edebilirler.

BESİCİLİK TEKNİKERİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı kurumlarda, özel kuruluşlara ait hayvan çiftliklerinde, et entegre tesislerinde, belediyelerde,  kendilerine ait hayvancılık işletmelerinde, yem maddeleri üretim ve pazarlaması konusundaki işlerde çalışabilirler. Önümüzdeki dönemlerde işletmelerin artması ve işletme kapasitelerinin artması sonucunda meslek elemanlarına ihtiyaç artacaktır.

BESİCİLİK TEKNİKERİ NE KADAR KAZANIR

Öğretim süresince çeşitli kurum ve kuruluşlara burs – kredi başvurusunda bulunabilirler. Meslek elemanlarını kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre maaş alırlar. Özel sektörde ise işverenle yapılan anlaşmaya göre ücret değişiklik göstermektedir.

BESİCİLİK TEKNİKERİ NASIL OLUNUR

Üniversitelerin Besicilik bölümünde meslek eğitimi verilmektedir. Meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş başvurusunda bulunabilirler. Meslek lisesi mezunu olmayanlar ise üniversite sınavına girdikten sonra ve EA-1 alanından yeterli puanı alması halinde bölümü kazanabilirler.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Beton Teknikeri

BETON TEKNİKERİ Beton laboratuvarlarında ya da hazır beton santrallerinde, hazır beton üretimini, test işlemlerini ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger