DENİZ TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ
Gemi, denizaltı gibi her türlü su altı ve su üstü deniz araçlarının yapımında; projelendirme, tasarım ve üretim aşamalarında mühendislik çalışmaları yürüten kişidir.
DENİZ TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ GÖREVİ
- Gemi, deniz ve kıyı yapılarının tasarımlarını uluslararası kurallara uygun olarak yapar.
- Deniz dibinde rastlanacak hammaddelerin bulunması ve işletilmesinde kullanılacak olan araçları tasarlar.
- Tersane gibi deniz yapılarının inşaatına ait şantiyelerde yapılacak olan üretimi planlar, üretim sürecini yönetir ve üretimin kalite kontrol işlemini gerçekleştirir.
- Denizde görev yapan taşıtların onarım, yapım ve yönetimi konularında liman ve kıyı yapı inşaatında hizmet verir.
- Gerekli görüldüğü takdirde deniz dibi boru döşeme faaliyetlerine katılır.
- Deniz kirliliğinin önlenmesi için teknoloji alanında çalışarak bu alanda yeni teknolojik gelişmeler için araştırma ve geliştirme faaliyetleri içerisinde bulunur.
DENİZ TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Mühendisler işin projelendirme ve planlama aşamasında bürolarda, inşa ve üretim aşamasında ise tersanelerde veya şantiyelerde çalışmaktadırlar.
DENİZ TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Deniz teknolojileri mühendisleri; Türkiye Gemi Sanayii AŞ’ye bağlı tersanelerde, özel sektöre ait İstanbul Tuzla’da bulunan 30 adet tersanede, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Askeri Tersanelerde, gemi söküm tesislerinde, Ulaştırma Bakanlığına bağlı liman ve işletmelerde, çeşitli denizcilik şirketlerinde, gemi işletmeciliği alanında planlamacı olarak çalışmakta ve mühendislik bürolarında görev yapabilmektedirler.
DENİZ TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ NE KADAR KAZANIR
Kamu sektörüne ait kurum ve kuruluşlarda çalışan mühendisler asgari ücretin 3-4 katı, özel sektörde çalışan mühendisler ise asgari ücretin 4-5 katı civarında ücret kazanabilmektedirler.
DENİZ TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, üniversitelerin mühendislik fakültelerine bağlı olan “Deniz Teknolojisi Mühendisliği” bölümünü tercih ederek 5 yıllık bir lisans eğitimi alabilirler.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.