İşletmeci

isletmeciİŞLETMECİ

Banka, otel, sigorta şirketleri, reklam şirketleri gibi mal ve hizmet üretiminde bulunan işletmelerde yönetim, muhasebe, para kaynakları, satış ve pazarlama gibi çeşitli konularda çalışan kişidir.

İŞLETMECİ GÖREVİ

  • İşletme sahibi ve işletme mekanının çevresi ve çalışanlar arasında diyalog kurar, iletişimde olur.
  • İşletmenin yüksek kâr yapması konusunda ve hangi üründe veya hizmette, ne şekilde üretim yapılması konusunda çalışmalarda bulunur.
  • İşletmede çalışan kişilerin diyalog ilişkilerini, işletmenin yararına sağlayacak şekilde düzenler.
  • İşlerin teknik denetimini yapar, ulaşılan amaçlar ile beklenen amaçlar arasında ilişki kurar ve sorun giderici önlemler alır.
  • Satış raporları hazırlar.

İŞLETMECİ ÇALIŞMA ORTAMI VE İŞ OLANAKLARI

Kamu veya özel sektörlerde görev alabilirler. Kendi işletmelerini de açma imkanları vardır. Çalışma ortamları ise temiz ve rahat olmakla birlikte genelde ofiste çalışırlar. Çalışma saatleri düzenlidir. Çalışırken çeşitli bağlantı bulunan müşteriler, sendikacılar, sigorta şirketleri ve vergi daire personelleri ile iletişimde bulunurlar.

İŞLETMECİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Büyük işletmelerde, atölye ve fabrikalarda üretim faaliyetlerinin finansmanı, planlanması, organizasyonda yönetici ve işletmeci olarak çalışma yaparlar. Ürünlerin pazarlaması konusunda koordine eder. Verimi arttırmak için çeşitli planlama, yönetme ve denetleme gibi konularda bilgi ve beceri kazanan İşletme mezunlarının iş bulma imkanları oldukça fazladır.

İŞLETMECİ NE KADAR KAZANIR

Eğitim hayatı boyunca Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlardan burs ve kredi başvurusunda bulunulabilir. Kamu kuruluşlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre çalışanlar göreve başladıklarında normal derecelerine göre yasal ücreti alırlar. Özel sektörde ise kişinin bilgi ve becerilerine bağlı olarak ücrette farklılıklar bulunmaktadır.

İŞLETMECİ NASIL OLUNUR

Üniversite sınavına girdikten sonra ikinci bölüm Eşit Ağırlık puanı göz önünde bulundurularak üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde veya İşletme Fakültelerinin İşletme bölümlerini tercih edebilirler.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Reprezant (İlaç Tanıtım Elemanı)

REPREZANT (İLAÇ TANITIM ELEMANI) Bir ilaç firmasını temsilen, firmaya ait ruhsatlı ilaçların tanıtımı ve pazarlaması …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger