Organizasyon Elemanı

organizasyon-elemaniORGANİZASYON ELEMANI

Kongre, davet, panel, toplantı, seyahat, düğün gibi yerel veya ulusal organizasyonları araştırma, tanıtım, planlama, uygulama ve değerlendirme aşamalarında görevler alabilecek nitelikli kişidir.

ORGANİZASYON ELEMANI GÖREVLERİ

  • Organizasyonlar konusunda araştırmalar gerçekleştirerek iş planı yapmak.
  • Maliyeti hesaplamak, tanıtım ve pazarlama işlemlerini gerçekleştirmek.
  • Ekibini hazır hale getirerek organizasyon etkinliklerini tasarlamak.
  • Görüşme ve haberleşmeleri sağlayarak organizasyonu gerçekleştirmek.
  • Sonuçları değerlendirmek.
  • Mesleki gelişim konusunda çeşitli etkinliklerde yer almak.

ORGANİZASYON ELEMANI ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Organizasyon Elemanı çalışma ortamları genel olarak yapılan organizasyona bağlıdır. Değişik mekanlarda genel olarak ayakta çalışmalarını gerçekleştirir. Büro ortamında çalışmanın yanında, kongre salonları, bahçeler, açık alanlar, oteller gibi türlü etkinlik ortamlarında görev alabilirler. Büroda oturarak çalışırlar, büro dışında ise ayaktadırlar. Meslek gereği sürekli insanlarla iletişim halinde olmak gerekmektedir. Bu yüzden iletişim ve ikna kabiliyeti yüksek olan kişilerin bu mesleği tercih etmesi doğru tercih olacaktır.

ORGANİZASYON ELEMANI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Çeşitli organizasyon şirketlerinde, fuar firmalarında, ulusal, uluslararası ve yerel organizasyonlar yapan iş yerlerinde, otellerde, pazarlama, tanıtım ve satış hizmeti veren işletmelerde iş bulabilirler. Geniş kapsamlı bir meslek olduğu için iş bulma imkanı da oldukça geniştir. Bireylerin kendilerini geliştirmeleri iş bulmayı daha da kolay hale getirecektir.

ORGANİZASYON ELEMANI NE KADAR KAZANIR

Organizasyon Elemanlarının kazandığı ücret meslek sahibinin bilgi, beceri, çalışma süresi ve deneyim gibi çeşitli etmenlere bağlı olarak farklılık göstermektedir.

ORGANİZASYON ELEMANI NASIL OLUNUR

Anadolu Kız Meslek ve Meslek Liseleri’nin, Organizasyon Hizmetleri alanında eğitim verilmektedir. Öğrenimini tamamlayan öğrenciler ön lisans programlarına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Liseyi bitirenler üniversitelerin lisans programlarını tercih etmeleri durumunda ek puan alabilirler. Bu ek puan diğer mezunlara göre büyük bir avantaj sağlamaktır.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Avrupa Birliği İlişkileri Elemanı

AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ELEMANI Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üyeliği ve gümrük birliği sürecinde, bütün özel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger