Otomobil, kamyon, otobüs, minibüs gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve bu taşıtların üretimini denetleyen kişidir.
OTOMOTİV MÜHENDİSİ GÖREVİ
- Otomobil, kamyon, minibüs vb. motorlu araçların proje tasarımını yapar.
- Araçların kullanım yerine göre denge hesaplarını yaparak uygun şasi yapısını belirler.
- Aracın güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için teknik hesaplar yapar.
- Aracın çeşitli aksamlarını seçer ve bu doğrultuda imalat yapılmasını ister.
- Üretilen parçaların montaj denemelerini yaparak herhangi bir aksaklık olup olmadığını belirler ve bir aksaklık varsa bunun giderilmesini sağlar.
OTOMOTİV MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Otomotiv mühendisleri yönetici kadrolarında bulunmaları halinde büroda, diğer türlü fabrika üretiminin yapıldığı yerlerde çalışırlar. Fabrikadaki çalışma ortamları yağlı, kirli ve aşırı gürültülüdür. Otomotiv mühendisleri çalışma esnasında işçiler, yöneticiler, teknikerler ve diğer mühendisler ile iletişim halindedirler.
OTOMOTİV MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Otomotiv sektörü ülkemizde en gelişmiş sektörlerden birisidir. Özellikle Bursa, İstanbul, İzmir gibi illerimizde özel sektöre bağlı otomotiv motor ve yedek parçalarını üreten fabrikalar vardır. Bu sebeple otomotiv mühendisleri, otomotiv sektörünün gelişmiş olduğu kentlerde rahatlıkla iş bulabilirler.
OTOMOTİV MÜHENDİSİ NE KADAR KAZANIR
Otomotiv mühendislerinin ne kadar kazandığı ile ilgili net bir rakam belirlemek zordur. Deneyim, bilgi, beceri ve iş yerindeki pozisyonlarına göre değişen oranda ücret kazanırlar. Özellikle yönetici kadrolarında çalışan mühendislerin tatminkâr ücretler aldığı bilinmektedir.
OTOMOTİV MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, üniversitelerin mühendislik fakültelerine bağlı olan “Otomotiv Mühendisliği” bölümünü tercih ederek 4 yıllık bir lisans eğitimi alırlar.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.