AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalıştığı eğitim kurum ve kuruluşlarında; öğrencilere ya da yetişkinlere, gıda teknolojisi-ev yönetimi, beslenme alanında teorik ve uygulamalı olarak eğitim veren kişidir.
AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ GÖREVİ
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öğretim programları mevzuatı doğrultusunda;
- Eğitiminden sorumlu olduğu öğrenci ya da yetişkinlerin düzeyine uygun günlük ve yıllık ders planları hazırlar.
- Kendisine ayrılan ders saatlerinde hazırlamış olduğu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili gerekli bilgi, tutum ve becerilerin kazandırılmasını sağlar.
- Öğrenci ya da yetişkinlerin başarılarını değerlendirir ve başarıyı arttırıcı çalışmalar yapar.
- Alanı ile alakalı sempozyum, panel, seminer gibi faaliyetleri takip eder.
- Eğitim- Öğretim yılının başında seminerlere katılır.
- Sınıf öğretmeni olması halinde öğrencilere alan ve ders seçmelerinde yardımcı olur.
AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Aile ve tüketici bilimler öğretmenleri, sınıf veya atölyelerde görev yaparlar. Çalışma ortamı temiz ve aydınlıktır. Görevlerini genellikle ayakta yürütürler.
AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Bu bölümden mezun olan adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı meslek liselerinde Gıda/Besin teknolojisi- Ev Yönetimi ve Beslenme Öğretmeni olarak görev alırlar. Ataması az olduğundan dolayı diğer öğretmenliklere göre iş bulma olanağı kısıtlıdır.
AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ NE KADAR KAZANIR
Aile ve tüketici bilimleri öğretmenleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre 8. derecenin 1. kademesinden aylıkla göreve başlayarak maaş, yan ödeme, ek ders ücreti alırlar.
AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, üniversitelerin “Aile ve Tüketici Bilimleri” bölümünü tercih ederek 4 yıllık bir lisans eğitimi alırlar. Lisans eğitimini başarıyla bitiren adaylar YÖK ile MEB’in ortaklaşa yürüttüğü “Pedagojik Formasyon Sertifikası” eğitim programını başarıyla tamamlamaları halinde öğretmen olarak görev yapabilirler.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.