Atın beslenmesi, idmanı, bakımı, hijyeni ve resmi kayıtlarından sorumlu olan, ata yarış eğitimi vererek onu yarışlara hazırlayan kişidir.
AT ANTRENÖRÜ GÖREVİ
- Atın günlük beslenme ihtiyacının karşılanmasını sağlar.
- Atın vakit geçirdiği, yaşadığı yerin fiziki koşullarını ayarlar.
- Atı eğitime tabi tutarak yarışa hazırlar ve eğitim sonunda atın yarışa hazır olup olmadığına karar verir.
- Atın günlük antrenman programını hazırlayarak uygulanmasını takip eder.
AT ANTRENÖRÜ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Meslek elemanları çalışmalarını genellikle açık havada yürütürler. Kapalı ortamda çalıştıkları sırada çalışma alanları atın dışkısı ve bulunduğu ortamdan dolayı kokulu olabilir. At antrenörlerinin çalışma sırasında atın üzerinden düşme ve at tarafından saldırıya uğrayabilme gibi tehlikeleri vardır. İşlerini yaparken diğer çalışanlar, at sahipleri, seyisler ve jokeyler ile iletişim halinde olurlar.
AT ANTRENÖRÜ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Bölümden mezun olan antrenörler hipodromlarda, özel ve kamuya ait haralarda ve at barınaklarında iş bulabilirler. Ayrıca at antrenörleri idman merkezleri açarak kendi adlarına da çalışabilirler.
AT ANTRENÖRÜ NE KADAR KAZANIR
Meslek elemanlarının kazandıkları ücret çalışılan işyerine ve deneyimlerine bağlı olarak asgari ücretin 3-4 katı arasında değişmektedir. Antrenörün çalıştırdığı atın koşuyu kazanması halinde verilen ikramiyenin %10’u antrenöre verilmektedir.
AT ANTRENÖRÜ NASIL OLUNUR
Üniversite sınavına giren ve yeterli puanı alan adaylar, Kocaeli Üniversitesi- Körfez Meslek Yüksekolu’na bağlı olan “At Antrenörlüğü” bölümünü tercih ederek 2 yıllık bir ön lisans eğitimi alırlar.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.