Bakım Ve Onarım Elektrikçisi

bakim-onarim-elektrikcisiBAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ

İnşaat alanlarında, her türlü sanayi kuruluşlarında, meskenlerde ve diğer kurum ve kuruluşlarda elektrikli tesisat ve teçhizat onarım-bakım işlemlerini gerçekleştiren kişidir.

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ GÖREVİ

  • Motor, dağıtım tablosu, şalter ve elektrik mekanizmaları gibi teçhizatların kontrolünü gerçekleştirir.
  • Herhangi bir arızayı elektrikli ölçme araçları ile tespit eder.
  • Motorlar üzerinde bulunan küçük parçaları değiştirir.
  • Elektrik tesisatı bağlantıların ve elektrikli amaçların tamiratını gerçekleştirir.
  • Motorları yağlar ve temizler. Elektrikli motor, araç ve bazı elektrik donanımı için tesisat kurma işlemi yapabilir.

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Meslek çalışanları genellikle atölyelerde ve büyük binaların tamir ve bakım birimlerinde görevlerini icra ederler. Onarım ve bakım yerleri yüksek, kapalı ve tozlu yerler olabilir. Pazar günleri tatildir. Ancak bazı işyerlerinde nöbetler yazılabilir. Çalışma esnasında genelde ayakta bulunurlar. Zaman zaman yüksek yerlere tırmanabilir, eğilebilir veya diz çökebilir. Meslek çalışanları müşterilerle, kalfa, usta, işverenler, çıraklar, malzeme satıcıları ve işyerinde bulunan diğer çalışanlarla iletişim halinde olurlar.

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Her türlü sanayi kuruluşlarında, inşaat alanlarında ve diğer bazı kurum ve kuruluşlarında çalışma imkânı bulabilirler. Sanayileşmenin ve teknolojik gelişmelerin sürekli devam etmesinden dolayı bu meslek grubuna ihtiyaç duyulmaktadır. Fakat birçok üniversitede eğitim verilmesi ve yatırımların yeterli düzeyde gerçekleştirilmemesi sonucunda işsizlik söz konusu olabilmektedir.

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ NE KADAR KAZANIR

Çıraklık eğitimi boyunca öğrencilere aylık olarak asgari ücretin %30’undan fazla ücret ödenmek zorundadır. Öğrencilerin iş kazası, meslek hastalıkları gibi durumlarda sigorta primleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Mesleki eğitim sonrasında asgari ücretle görev alabilirsiniz. Mesleğinde ustalaşmış insanın aylık ücreti asgari ücretin 3-4 katı olmaktadır. Kamu ya da özel kurum ve kuruluşlarda görev alabilirsiniz. Kendi işyerini açan meslek sahipleri ise asgari ücretin 2-3 katı arasında aylık gelir elde edebilir.

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ NASIL OLUNUR

Mesleki eğitim merkezlerine müracaat ederek bu eğitimi alabilirsiniz. Ayrıca öğrenciler Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liseli, Çok Programlı Liseler, Endüstri Meslek Liseleri ve Teknik Liselerin “Elektrik” bölümlerinde meslek eğitimini alabilirler.

Facebook Yorumlar

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında: editor

Yaklaşık 40 küsur yıldır dünya hayatının, 10 küsur yıldır da Web hayatının içinde... Bir çok web girişiminde başarısız olmuş, bu başarısızlıkları tecrübe' ye tahvil etmiş bir adem. Şimdi de Türk İnternet kullanıcılarına iş fikirleri sunmayı amaçlamış bir blogger...

İlginizi Çekebilir

Besicilik Teknikeri

BESİCİLİK TEKNİKERİ Büyükbaş veya küçükbaş hayvanlardan en üst düzeyde verim elde edebilmek için, hayvanların tekniklere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?

Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Advertisment ad adsense adlogger