Bilgisayarların sistem yapılarını, tasarımlarını ve bilgisayarların geliştirilmesi ve sistemlerin kullanılması konularında, teknolojik haberlerle iç içe olarak çalışan kişilerdir.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİNİN GÖREVLERİ
- Bilgisayarlara girilmesi gereken verilerle ilgili çalışmalar gerçekleştirir.
- Bilgisayar ağı ihtiyacını belirler.
- Bilgisayarların donanımlarını tasarlar.
- Bilgisayar kurulumu için belli bilgiler hazırlar.
- İhale tekliflerini değerlendirir.
- Yazılım konusunda çalışmakla birlikte, bilgisayar şirketlerinde danışman olarak göre alabilir.
- Sistem çözümleyicisi ve programcısı olarak çalışır.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİNİN ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Büro ortamın çalışan Bilgisayar Mühendisleri, birinci derece verilerle ilgilenirler. İş esnasında genelde otururlar, ortamları sessizdir. Diğer iş arkadaşlarıyla sürekli iletişim halindedirler. Mesleği düşünen bireylerin, sessizliğe alışkın olmalı ve iletişimi son derece iyi olmalıdır.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİNİN ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Günümüzün teknoloji çağı olmasından dolayı hemen hemen her yerde artık bilgisayarları görebiliyoruz. Bu meslekte çalışanlar eğitim, endüstri, danışmanlık ve hizmet alanlarından özel kuruluşlarda ya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Türkiye’de Bilgisayar Mühendisler daha çok yazılım teknolojisi üzerinde çalışmaktadır.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ NE KADAR KAZANIR
Okuduğunuz süreç içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlara Burs – Kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Mesleğe giriş yapıldıktan sonra kazanılan ücret ise kamu ve özel sektörlerde değişiklik göstermektedir. Özel sektörde fiyat farklılık göstermektedir, bireyin kendisini geliştirmesine bağlıdır. Üst düzey Bilgisayar Mühendisleri günümüzde asgari ücretin 8-10 katına kadar kazanabilirler.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR
Bilgisayar Mühendisi olabilmeniz için üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinin “Bilgisayar Mühendisliği” bölümünü bitirmeleri gerekmektedir. Lisans eğitiminin süresi 4 yıldır.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.