UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ
Uçak veya diğer motorlu hava taşıtlarının her türlü motor bakımı, onarımı, montajı ve servisini ulusal ve uluslararası kurallar çerçevesinde yapan ve yapmış olduğu bu işlemler ve akabindeki testler sonucu ( olumsuz bir durum yoksa) ilgili motorun faalliğini onaylayan (release) kişidir.
UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ GÖREVİ
- Uçakların motor kısmını düzenli bir şekilde kontrol ederek gerekli bakım işlemlerini gerçekleştirir.
- Maksimum düzeyde ekonomik davranarak arızalı parçaların tekrar kullanılması için gerekli çalışmaları veya servis dışı edilmesi çalışmalarını yapar.
- Bakım ve onarım talimatlarına göre hareket ederek iş ve işlemleri takip eder.
- Uçak motorları ile ilgili gerekli test çalışmalarını yapar.
UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Teknisyenler uçak fabrikalarında ve uçak bakım- onarım ünitelerinde çalışırlar. Çalışma ortamları genellikle gürültülü, kirli ve biraz yağlıdır. Teknisyen, işi gereği diğer tüm birimler ile iletişim halindedir. İşini sürdürürken birinci derece makine ve aletler kullanır.
UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Uçak motorları bakım teknisyenleri; özel hava yolları, uçak fabrikaları, hava limanları, Türk Hava Yolları ve uçak bakım- onarım atölyelerinde çalışabilirler.
Uçak motorları bakım- onarım teknisyenliği, günümüz uçak teknolojisinin gelişmesi açısından geniş bir iş ve çalışma alanı potansiyeline sahiptir.
UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ NE KADAR KAZANIR
Uçak motorları bakım- onarım teknisyenlerinin maaşı tecrübelerine, çalıştığı iş yerindeki pozisyonuna, iş bilgisi ve işe olan yetkinliğine göre değişiklik göstermektedir.
UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ NASIL OLUNUR
Anadolu teknik meslek liselerinde öğrenim süresi 4 yıldır.
Üniversite sınavına giren adaylar yeterli puanı almaları halinde üniversitelerin “Uçak Gövde- Motor” bölümünü tercih ederek 1+4 yıllık bir lisans eğitimi alabilirler.
Yayınlanan içeriklerden ilk sizin haberiniz olsun
İSTERMİSİNİZ?
İSTERMİSİNİZ?
Meslekler hakkındaki spesifik bilgiler, Yeni iş Fikirleri, Bayilik veren firmalar ve Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.